Catatan Ibu

Sabtu, 7 Julai 2012

Perpisahan itu ~ Bahagian 2

11 Jun 2012
@ ER Hospital Nukleus Labuan

Ibu admit, doktor scan dan mencari di manakah kedudukan adik... namun tidak dikesan.. ibu mula gelisah tapi ibu tahu adik ada.. doktor ke dua pula scan, jawapan nya sama, mereka tak jumpa adik... Dalam hati ibu tetap mengatakan adik ada, Allah sentiasa menjaga adik...


8:30ml: doktor bertugas malam pula scan buat kali ketiga, Alhamdulillah, adik terpapar di monitor scan, ibu diberi 4biji ubat untuk menguatkan rahim malam tu...Syukur Alhamdulillah, walaupun masih bleeding tapi ibu yakin adik masih bersama ibu..Namun ibu tidak mampu melelapkan mata bila kata-kata doktor bermain di fikiran..Hanya kuasa Allah akan membantu di saat ini sayang..

Doktor beritahu perkembangan adik agak tidak sihat, saiznya tidak mengikut yang sepatutnya namun doktor memberi tempoh 2 minggu untuk memantau perkembangan dan pembesaran adik..dan esok ibu dah boleh balik rumah tapi doktor nasihatkan ibu untuk memastikan rehat secukupnya dan tidak membuat kerja-kerja berat..Jika ada pendarahan atau sakit perut harus ke hospital dengan segera..


12 Jun 2012

Ibu diperiksa oleh doktor pakar sebelum dibenarkan balik, dia menerangkan risiko dan sebarang kemungkinan yang mungkin ibu harus lalui.. Ya Allah, aku mohon kepadaMu, perlihara lah anak ku ini, kuatkan imanku untuk melalui ujian ini...

"Adik,bertahanlah sayang, kita akan lalui semua ini bersama, ibu tahu adik kuat, adik harus kuat seperti kakak dan abang..Percayalah sayang, Allah sentiasa memelihara adik,Allah akan bersama adik, Allah akan menjaga adik.."


* 27 Jun 2012~janjitemu bersama doktor pakar


~bersambung